Äntligen dags för film

Söndagen den 2 oktober kl 14:00 drar vi äntligen igång. Då visar vi det svenska guldbaggebelönade (och snart kanske även Oscars nominerade) dramat Svinalängorna. Det ryktas även om att vi ev får finfint besök av skådespelare från filmen till denna visning.
Regi: Pernilla August. Längd: 109 min. Från 15 år.

Söndagen den 30 oktober kör vi dubbelmatiné som en liten kompensation. Kl 12:00 kör vi disneyfilmen Trassel med svenska röster. Fullt betalande vuxna tar med sig barn under 15 år gratis på denna visning. Disney har tagit bröderna Grimms Rapunsel och gjort sin egen twist på det hela. En saga rolig för både stora som små.
Regi: Nathan Greno & Byron Howard. Längd: 100 min. Från 7 år.

Kl 14:00 kör vi sen det amerikanska dramat Mother and Child. Ta med näsdukarna. Annette Bening, Naomi Watts och Kerry Washington gör sitt bästa för att få oss att snyfta i salongen. De gestaltar alla kvinnor som berörs eller har berörts av adoption.
Regi: Rodrigo Garcia. Längd: 126 min. Från 7 år.

Sen får ni vänta tills den 4 december kl 14:00 men då visar vi ett mäktigt japanskt drama i form av Norwegian Wood. Filmen är baserad på Haruki Murakamis roman och utspelar sig i Tokyo i slutet av 60-talet. Återigen är det nog läge att ta med näsdukarna till denna vackra (magiska landskapsbilder & stark musik) men tunga film som handlar om hur den unge Watanabe försöker ta sig vidare efter vännens oförklarliga självmord.
Regi: Tran Anh Hung. Längd: 133 min. Från 15 år.

Varmt välkomna in i biomörkret!

Annonser
Det här inlägget postades i Filmvisning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s