Välj filmen den 27 maj

Du har nu möjlighet att påverka vilken film vi ska visa den 27 maj. Du kan rösta här och på vår Facebooksida. Omröstningen avslutas den 27 april, presenteras på vår visning den 29 april och därefter här på webbsidan.

Filmerna i korthet:

Melancholia (2011) Regi: Lars von Trier. Trier har återigen skapat en stark och provocerande film men denna gång fått mer ros än ris av kritiker och biobesökare. Vi möter två systrar som båda bär på diverse känslomässiga problem och nu står de dessutom inför jordens undergång. Kirsten Dunst & Charlotte Gainsbourgh spelar systrarna och i andra roller ses bla Stellan & Alexander Skarsgård, Kiefer Sutherland och John Hurt. Skådespeleriet är på topp, vackra bilder & symboliska gester, starkt ljud, lite svart humor och en penetrerande studie i ångest & själslig smärta. Vill du viga 135 minuter åt detta så är det Melancholia ni ska välja. Filmen är från 15 år.

Niceville (2011) Regi: Tate Taylor. Filmen är baserad på en bok av Kathryn Stockett och bygger på tre kvinnors syn på relationerna mellan den svarta hemhjälpen och de vita familjerna de jobbade hos i Jackson, Mississippi på tidiga 60-talet. Skeeter, spelad av Emma Stone, är en ung vit kvinna som drömmer om att bli reporter och som när hon återvänder till hemstaden efter några år på college får upp ögonen för hur hemhjälpen faktiskt blir behandlad. De andra två kvinnorna är Aibileen (Viola Davis) och Minny (Octavia Spencer) som båda är hemhjälp i familjer som behandlar dem mer eller mindre illa. Skeeter vill skriva deras historia men ämnet är mer laddat än hon först förutser. Rasfrågan är central – en angelägen historisk påminnelse om att det inte var så länge sedan som det var politiskt okej att prata om segregering som en självklarhet. Vill ni viga 146 minuter åt segregering, bra skådespeleri (bla Sissy Spacek som på gränsen till senil äldre dam & Jessica Chastain som utstött, white-trashig hemmafru), retro heminredning och ett helt ljuvligt mode är det Niceville du ska välja. Filmen är från 7 år.

Jane Eyre (2011) Regi: Cary Fukunaga. En nyfilmatisering av Charlotte Brontës klassiska 1800-talsroman med stjärnskottet Mia Wasikowska i titelrollen och den just nu superheta skådisen Michael Fassbender som Mr Rochester. Det hela börjar med en förtvivlad Jane Eyre som rusar genom den grå och gyttjiga engelska landsbygden, tar ett hopp tillbaka till den unga Janes uppväxt, vidare till en maffig herrgård och sen upp i en svindlande kärlekssaga. Vill du ha 120 minuters kostymdrama med en klassisk förbjuden kärlekshistoria så är det Jane Eyre du väljer. Filmen är från 11 år.

Annonser
Det här inlägget postades i Filmvisning, Info och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Välj filmen den 27 maj

 1. Ingrid Anghammar skriver:

  Hej,

  jag har missat Niceville och blev glad över brevet där jag fick möjlighet att rösta in den
  till den 27/5.
  Ingrid Anghammar

  • fanfaren skriver:

   Hej Ingrid, kul att du kom hit och röstade. Än så länge är det dött lopp mellan alla tre filmerna men inte så många har röstat ännu. Alla tre filmer är charmiga på sitt sätt.
   Niceville har lyckats få några välförtjänta Oscarsnomineringar. Jessica Chastain är nominerad för sin biroll och hon gör verkligen ett bra jobb. Ett kvinnoporträtt som först känns lite ytligt men när man gräver lite djupare finns där både smärta & hjärta. En världefull läxa i att man inte ska döma ytan för snabbt. Även Octavia Spencer har nominerats för sin biroll och hon vann i förra veckan en Golden Globe för sin roll så hon är absolut med i toppstriden om den värdefulla Oscarsstatyeten. Och sen har ju Viola Davis som nominerats för bästa kvinnliga huvudroll. Fanfaren håller en tumme för dem alla tre.

 2. Ruth Hägerbrand skriver:

  Hej!
  Jag är glad över att jag ev.får tillfälle att se Niceville, eftersom jag missade den.
  Samtidigt vill jag passa på att tacka för allt arbete, som Ni lägger med dessa filmvisningar.
  Gårdagens visning var en stark upplevelse och att få vara med och lyssna på det efterföljande föredraget, gjorde den än mer givande.
  Hälsningar
  Ruth Hägerbrand

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s